De ideale voorbereiding op het bbq seizoen

Eindelijk is het weer zo ver, het bbq seizoen staat weer voor de deur! Zorg dat je goed bent voorbereid. We zien het zonnetje weer stralen, de bloemen en planten beginnen te bloeien en de vogeltjes fluiten. Als buitenchef weet jij wat dat betekent, tijd om de barbecue af te stoffen! Het bbq seizoen vergt een goede voorbereiding. Check je bbq op onderhoud en ga veilig aan de slag. Wat is er de laatste maanden allemaal met je barbecue gebeurd? Hij moet vast en zeker grondig worden schoon gemaakt. Bij een gasbarbecue is het belangrijk dat je kijkt of de slang nog wel goed is, deze gaat namelijk vier jaar mee en daarna is deze niet meer veilig.

Check je bbq voorraad!

Zorg dat je de barbecue even test voordat je er echt mee aan de slag gaat. Heb je nog genoeg spullen om de barbecue aan te krijgen? Misschien moet je een nieuwe gasfles halen, zijn de kolen op of is het hout niet droog genoeg. Je zult in dit geval een nieuwe voorraad in moeten slaan. Zoek eens op het internet wat voor handige snufjes er allemaal zijn voor de beste resultaten. Er zijn vast allerlei gadgets te krijgen die je nog helemaal niet hebt! Een steeds vaker geziene gast bij barbecues is het leren schort, deze kan niet meer missen in je collectie. Het leren schort is veilig en de stoere look past perfect bij een barbecue.

Waar moet je allemaal op letten?

Nu je dit allemaal hebt gecontroleerd zijn er nog een aantal zaken die je moet checken. Heb je genoeg brandstof, brandt de barbecue nog goed? Maak een lijstje met alles wat je dit barbecue seizoen wilt gaan proberen. Nieuwe gerechten, aparte stukken vlees en nieuwe rubs en kruiden. Nodig je vrienden en familie uit, jouw barbecue staat weer klaar voor gebruik! Een goede voorbereiding is het halve werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *