Kwarkbrood met walnoten

Kwarbrood met walnoten

Kwarkbrood met walnoten is niet alleen erg geschikt als tussendoortje, een paar plakjes kwarkbrood passen ook bij iedere broodmaaltijd, en het is overheerlijk.
Welke soort kwark je gebruikt maakt niet zo heel veel uit, dus als je magere kwark wilt gebruiken is dat geen probleem.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 44 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Mexicaans
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

  • 100 gram Speltmeel
  • 250 gram Magere kwark
  • 1 ei
  • 1 Banaan Je kunt een gewone banaan gebruiken of een bakbanaan
  • 150 gram Havermout
  • 1 snufje Zout
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1 eetlepel Honing
  • 2 theelepels Kaneel
  • 100 gram Walnoten Eventueel klein hakken

Instructies
 

  • Oven voorverwarmen op 175 graden.
  • Prak de geschilde banaan met een vork klein, en meng de stukken banaan met de honing, het ei, en de kwark in een grote schaal.
  • Meng nu havermout, speltmeel, bakpoeder, zout en kaneel door het mengsel. Goede roeren, zodat een redelijk glad deeg ontstaat.
  • Voeg als laatste de walnoten, eventueel in stukken gehakt, toe.
  • Doe het deeg in een cakevorm, plaats de vorm in het midden van de oven, en bak het kwarkbrood in 45 minuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept