Pastasalade met zalm, appel en walnoot

Pasta heb je vanzelfsprekend in vele verschillende soorten en maten, en het kan op verschillende manieren worden klaargemaakt.

Een salade is een verrassende manier, die zowel warm als koud geserveerd kan worden.

Pastasalade met zalm, appel en walnoot is niet alleen een heerlijk gerecht, het is bovendien gezond en erg lekker. Je kunt dit gerecht zowel als voorgerecht, maar ook als volledige maaltijd serveren. Deze Pastasalade wordt lauwwarm geserveerd.

INGREDIËNTEN

250 gram Gebakken zalm Je kunt ook gerookte zalm gebruiken.
1 Rode ui Fijn gesneden in blokjes.
1 Appel De soort appel hangt van je eigen smaak af. Neem je een rode appel, zorg dan wel dat deze vers is. Rode appels kunnen snel melig worden.
100 gram Bleekselderij In kleine stukjes gesneden.
60 gram Walnoten Deze kan je het beste wat fijn hakken.
100 gram Pasta De soort mag je zelf kiezen, bijvoorbeel farfale, macaroni, enz.
Ingrediënten dressing
30 mililiter Olijfolie Het lekkerste is toch wel een goede soort.
1 eetlepel Kerriepoeder Wil je het wat milder, neem dan wat minder.
175 mililiter Yoghurt.
2 theelepel Citroensap Bij voorkeur vers.
2 teentje Knoflook Geperst.
1 theelepel Mosterd.
Peper Naar smaak.
Zout Naar smaak.

Bereiding

Allereerst de pasta koken, geheel volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna goed in een vergiet laten uitlekken.

Meng in een kom alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Het best kan je dit doen met een garde, of een vork.

Snij de zalm in kleine stukken.

Meng vervolgens pasta en zalm, giet de dressing er over, en meng dit nog eens goed door elkaar.

De pastasalade met zalm, appel en walnoot kan je nu serveren.