8 tips voor het kerstontbijt en kerstdiner

Kerstmis staat alweer voor de deur en dat betekend dat ook de feestdagen weer op het punt van beginnen staan. Met kerst nodigen wij de gehele familie uit om eens lekker met ze alle te genieten van een kerstontbijt of een kerstdiner. Het kan een hele opgave zijn om zo’n ontbijt of diner te maken, maar dat hoeft helemaal niet. Wij hebben acht tips op een rijtje gezet voor een stressloos en heerlijk kerstontbijt of kerstdiner.

Tip 1: Maak het jezelf niet te moeilijk
Een kerstmaaltijd hoeft niet altijd zeer speciaal te zijn, maar het kan ook simpel. Zorg voor gerechten die je al eerder hebt gemaakt, welke altijd in de smaak vallen en zeker een succes zullen worden. De kinderen zullen al zeer tevreden zijn met een simpel gerecht, dat geldt overigens ook voor veel volwassenen.

Tip 2; Cadeautjes tijdens het diner
Een kerstdiner bestaat meestal uit meerdere gangen, waar tussen nog wel eens wat tijd kan zitten. Maak daar dankbaar gebruik van en open de cadeautjes in deze pauzes. Dit is ook gelijk geweldig vermaak en het zorgt voor een prima sfeer.

Tip 3: Licht dimmen
De kerstsfeer komt nog beter naar voren als het wat donkerder blijft. Dim het licht of doe het licht uit en kies voor kaarsjes. De kinderen zullen dit ook geweldig vinden, wat spannender. Het zal je verbazen wat zo’n simpele afwisseling teweeg zal brengen, een echte aanrader!

Tip 4: Kleinere porties voor de kinderen
Een kerstdiner met kinderen kan een pittige opgave zijn. De meeste kinderen willen namelijk exact hetzelfde eten als de ouders doen en dat kan nog wel eens voor een akkefietje zorgen. Maar dat hoeft helemaal niet, wij raden iedereen aan om de kinderen ook hetzelfde eten te geven, maar dan in wat kleinere porties. Vergeet niet om ook wat te maken wat de kinderen zeker lekker vinden, de kans bestaat dat het allemaal toch zal tegenvallen.

Tip 5: Helpende handjes
Een heel kerstdiner in je eentje klaarmaken, het is een zware taak. Vraag daarom op hulp aan familie of vrienden. De kinderen kunnen ook fungeren als helpende handjes. Vraag de kids om het dessert te versieren of om af en toe te roeren in de pan. Ze zullen het nog leuk vinden ook!

Tip 6: Leuke muziek
De echte kerstsfeer kan op verschillende manieren bereikt worden, waaronder muziek. Zet een leuke afspeellijst met klassieke kerstliedjes op of kies voor één van de bekendere radiozenders. Het is algemeen bekend dat SkyRadio elk jaar enkel en alleen kerstliedjes afspeelt.

Tip 7: Geen mobieltjes
Stel een regel op en dat is dat er geen mobieltjes gebruikt mogen worden aan tafel. De aandacht moet er voor elkaar zijn, praat met elkaar en geniet van elkaar. Daar is kerst toch ook voor?!

Tip 8: Fotocamera bij de hand
De kerstdagen zijn speciaal en dat moet natuurlijk worden vastgelegd. Zorg er dus voor dat er een fotocamera in de buurt is om alles vast te leggen. Dan kan jij jaren later nog genieten van deze bijzondere dagen.

Advertentie