Ro­mig si­naas­ap­pel­toe­tje

Als je zelf een heerlijk toetje wilt maken met bijvoorbeeld sinaasappel, dan zijn er talloze recepten te vinden. Dit romige sinaasappeltoetje gaat echter net even iets verder als de doorsnee toetjes.

Je zult iedereen dan ook compleet versteld doen staan, en het is natuurlijk een overheerlijke combinatie.

Niet alleen een perfect nagerecht voor de feestdagen, maar ook voor gewoon een keertje.

Recept Afdrukken
Ro­mig si­naas­ap­pel­toe­tje
Romig Sinaasappeltoetje
Maaltijd Nagrechten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Nagrechten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Romig Sinaasappeltoetje
Notities

Neem één sinaasappel, en rasp daarvan de schil.

Meng de roomkaas en de kwark, en klop dit luchtig. Meng vervolgens de suiker en 3/4 van de sinaasappelrasp er door. Goed mengen.

Schil de sinaasappels, en ontdoe deze zoveel mogelijk van de, vaak bittere, witte binnenschil.

Snij boven een kom (vang het sap op) de sinaasappelpartjes, door deze steeds naast het vliesje in te snijden.

Druk met de hand het resterende sap uit de vliesjes.

Doe de koekjes in een plastic zak, en verkruimel deze met hand of bijvoorbeeld een houten hamer.

Zet vier glazen of dessertschaaltjes klaar, en verdeel de verkruimelde koekjes over de bomen van de schaaltjes of glazen.

Hou een paar sinaasappelpartjes voor de garnering apart en verdeel de rest over de glazen of schaaltjes.

Besprenkel de vier glazen of schaaltjes met het opgevangen sinaasappelsap.

Schep het roomkaas-kwarkmengsel op de sinaasappelpartjes, en garneer het geheel met de overgebleven sinaasappelpartjes.

Dit dessert is extra lekker als je het nog even in de koelkast zet.

Advertentie

Deel dit Recept